Här kommer lite mer sommarnostalgi

I Skellefteå är det varje sommar världens grymmaste gratisfestival, Trästockfestivalen. Vi var där med UNF i år igen. 30 glada UNF:are chillade i vårt tält och sprang runt och värvade medlemmar. 18 stycken valde att bli medlem i UNF! Ganska många tycker jag med tanke på att det inte är en sådan nykter tillställning. Det som är bra med Trästock är att det inte finns någon alkoholservering inne på området. Fast det hjälper inte så mycket eftersom det serveras utanför festivalområdet och kontrollen i grinden i väldigt slapp. Tanken är väl att besökarna inte ska få ta med sig alkohol in fast ansträngningen för att det inte ska ske är väldigt dålig. Min väska blev i alla fall aldrig kontrollerad. Hur som helst så ser ni här lite bilder på glada UNF:are och vårt tält. Vi bidrog i alla fall till att motverka alkoholkulturen på trästock och sprida budskapet om att en helnykter livsstil rockar!

Kram från Sara, UNF:s fältkonsulent i Västerbotten


Då var det sommar och sol..

Nu har hösten kommit på riktigt. Det regnar ute och skolorna har börjat. Jag drömmer mig tillbaks till sommaren, helt plötsligt känns den långt borta även fast detta bara är min tredje dag på jobbet. En av mina bästa sommarminnen är islandshästridlägret vi arrangerade med UNF City. Massa glada tjejer (undrar varför det bara kom tjejer) från Skellefteå kom till Tavelsjö. Där har IOGT ett jättecharmigt sommarhem som vi bodde i. På dagarna var vi på ridläger på Islandshästcentrum Norr. Där fanns världens sötaste hästar, kolla bara bilderna på fölen som jag har lagt upp så förstår du vad jag menar. Hästarna var jättesnälla och duktiga så både nybörjare och vi som är hästvana hade så mysiga ridturer! Vi fick både tölta, trava och gallopera! Oj vad underbart med gallopp i full fart över en grön äng… Hoppas att vi kan göra något liknande med UNF nästa sommar!

Hälsningar från Sara, UNF:s konsulent i Västerbotten

På bilden är jag (Sara) Julia, Amanda, Molly, Sofia, Amanda


Gästbloggare sökes!

Hej alla glada UNFare i Bästerbotten (och resten av landet)!

Nu är snart sommarlovet slut och kanske även semestern för vissa andra men än skiner solen (ibland..), än biter myggorna och än äter jag jordgubbar från våra egna plantor. Dessutom så håller jag på och pickpackar ner mina grejer i lådor för att få lite mer ordning här hemma och känner mig händig då jag stickar både grytlappar och mössor.

Men, eftersom jag är lite för upptagen och glömsk så uppdateras det inte så ofta här och därför söker jag/vi nu gästbloggare. Du får skriva om vad du vill och om du vill kan du få ett särskilt ämne av mig (lite som krönikerduellen i Bil & Bostad, du skriver ett - jag skriver ett).

Känner du för att skriva? - Skriv en kommentar på detta, maila/sms mig (tove) eller skriv till mig på facebook så fixar vi det.

Spännande!!!!


RSS 2.0