Kulturnatta i Åsele den 19 juni

UNF var på plats för att prata med folk och sprida vårt budskap om en demokratisk och solidarisk värld fri från droger. Vi njöt av den ljusa natten och den härliga stämningen i Åsele. Visst vet ni att det finns en jättefin IOGT-lokal i Åsele där man kan göra massa skoj. Vi skulle kunna ha hur mycket verksamhet som helst i där. Det var många som var nyfikna på UNF som kom fram för att testa sumobrottardräkterna och för att smaka på våra alkoholfria drinkar. Vi hade också satt upp ett partytält och bjöd på varm choklad senare på kvällen. Tyvärr började det regna, och det verkar som att alla söta Åselebor var gjorda av socker för många gick hem. Här får ni se några bilder från arrangemanget. UNF:arna som var där heter Malin (som även var med på den supercoola brudparaden där de visdae upp vintagebrudklänningar) Conny, Elin och Alexander.

Hälsningar från konsulent-Sara


Sommarlov och inget att göra?!

Det här händer i sommar:
 


Sen händer det säkert en massa mer också, så det är bara att kolla runt. Har för mig att det är något firande både i västernorrland, norrbotten och...ja, det där klassiska stället där de spelar träskfotboll och annat spännande. Ni får kolla in Facebook eller Dusten.se för mer information om det.

Sen händer det ju en massa annat bortsett från just på midsommar. Det är en massa läger här och där, och bara i västerbotten så har vi Åsele Marknad och Trästock som vi ska medverka på, och ett äventyrsläger. Sen händer det säkert en massa mer också.

Förutom detta så har vi ju det stora megaroliga Summercamp 2010 i år, där vi ska fira UNF, ha skoj, träffa massa UNFare från hela sverige och en massa mer. Kolla in hemsidan deras för mer information. Och UNF Västerbotten kommer att hjälpa till att betala lite av er resa till lägret, så ni som har tänkt åka - kom ihåg att maila DS (Sara Bargell) och säg det så har ni chans att få lite bidrag till resan.

Sen har vi ju Experience i Norge direkt efter summercamp. Det tror jag också kommer bli grymt kul!


Ja, som ni ser så händer det en hel del och det här är inte nära på allt. Så håll er uppdaterade genom att kolla runt på UNF-sidor på facebook (gör som jag och gå med i alla, hehe), på dusten.se och olika bloggar.

tove


Brännbollsyran,

Vi har inte försvunnit - vi har bara haft fullt upp med annat.


Brännbollsyran är nu över och jag måste medge att jag hade riktigt kul trots all förvirring och allt kaos. Jag hoppas att deltagarna också hade roligt men det tror jag nog de hade. Det var kallt och regnigt mestadels men ibland kikade solen fram och värmde ordentligt, men vi hade det bra även trots kylan och rusket.

Vårt tält var stort! 5 x 8 meter som vi fyllde med soffor, filtar, mattor, kuddar, vattenflaskor, dricka, godis, affischer, UNFare m.m. Vi hade även en liten uteplats där vi brottades i sumodräkter. Under helgen var det en hel del utifrån som kom och prövade sina skills i brottning och några som sökte skydd från regnet i vårt tält. Det mest uppskattade var nog att vi bjöd på godis och delade ut snygga vattenflaskor till folk. På kvällarna sprang vi omkring på stan och på Nordic Rock och delade ut vattenflaskor, pratade med folk, ritade med gatkritor och hade allmänt kul.

Själva brännbollen gick kanske inte så bra.. om man säger som så att vi vann 1 av 15 matcher, hehe. Dock bör tilläggas att vi spelade klockan 08.00 på lördagsmorgonen och att de flesta andra lagen var sådana som satsade, även om några var bakfulla/fulla. Det var hur som helst roligt och även om vi inte vann så mycket så visade vi ju upp oss i våra schyssta gula tröjor.


RSS 2.0